Fordele ved at være medlem af en a-kasse

Fordele ved at være medlem af en a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

Medlemskab af en a-kasse er en slags forsikring, der sikrer en økonomisk, hvis man bliver ledig. Prisen for at være medlem af en a-kasse varierer fra a-kasse til a-kasse, alt afhængig af de udgifter, som a-kassen har til drift og lignende. Er man på udkig efter en a-kasse, kan man finde flere oversigter og finde den bedste a kasse pris.  A-kassen sikrer dig et økonomisk fundament, hvis du bliver arbejdsløs. Det gælder uanset, hvorvidt du bliver fyret, selv siger op eller hvis din arbejdsplads går konkurs. Dermed kan du fokusere på at finde en ny stilling uden at være bekymret for regninger og faste udgifter.
 

En a-kasse kan give økonomisk sikkerhed

En a-kasse sikrer altså en økonomisk, hvis man bliver ramt af ledighed. A-kassen dækker typisk ens løn under ledighed, og den kan også dække under sygdom de første 14 dage af ens sygdom. Der er dog ofte fastsat nogle krav, som man skal opfylde, for at kunne få den økonomiske sikkerhed, som eksempelvis anciennitet for medlemskabet. Mange a-kasser tilbyder også lønsikring. Forsikringen supplerer dine dagpenge, så du kan få op til 80 % af din hidtidige løn i de første 6 måneder, du er ledig. Du skal altså ikke bekymre dig om din økonomi den første tid, efter at du har mistet dit job. A-kassen kan også tilbyde anden økonomisk støtte, som eksempelvis feriepenge under ledighed, når man har brug for at afholde ferie.

Hjælp til at finde et job

A-kassen tilbyder en række ydelser, som man kan få brug for, hvis man bliver ledig. A-kassen sørger for at holde jævnlige opfølgningssamtaler med de arbejdsløse for at sikre, at de er aktivt jobsøgende, ligesom de har mulighed for at sende dem på kurser, så de får større chancer for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Endvidere indberetter de oplysninger om de ledige til jobcentrene. Jobcentrene kan hjælpe den arbejdsløse med at finde et nyt job, og er med til at give en de rette værktøjer til at søge det rigtige job. Jobcenteret har typisk et netværk af virksomheder, som de samarbejder med, og derfor kan de ofte også hjælpe en med at finde et job i en virksomhed, som man måske ikke selv havde tænkt på. 

Kurser og uddannelse

Flere a-kasser yder tilskud til diverse kurser og efteruddannelser, og man kan som oftest få gratis hjælp og vejledning til jobsøgning, forfatning af ansøgninger, CV og meget mere. Du kan desuden også i flere a-kasser få rabat på forskellige ting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*