Sådan får du den gode nattesøvn

Sådan får du den gode nattesøvn

Dette er sponsoreret indhold.

Det er rigtig mange mennesker der døjer med dårlig søvn. Det kan der være mange forskellige årsager til, om det så er mentalt eller mere udefrakommende faktorer. Hvis du er en af dem, der har problemer med søvnen, kan du hjælpe dig selv ved at skabe de bedste omgivelser for dig og partner for at opnå den optimale søvn. Der er mange forskellige elementer at tænke over, og derfor kommer der her en kort guide til hvordan du skaber de bedste betingelser i dit soveværelse så du kan få en god nats søvn. 

Sengen

Det er ingen hemmelighed at din seng er et essentielt element for kvaliteten af din nattesøvn. Hvis du ikke ligger godt, slapper du heller ikke af, og derfor kan det være sværere at falde i søvn. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du finder den bedste seng i test. Hvis du deler din seng med en partner er det selvfølgelig også en god idé at tage vedkommende med i beslutningsprocessen, når I skal finde en ny seng. Det kan dog være svært at blive enige, da alle er forskellige når det gælder sovevaner. Hvis I er alt for forskellige, kan man nu få dobbeltsenge hvor man hver især kan justere på fastheden af madrassen.

Indeklima

Derudover er det enormt vigtigt at sørge for, at indeklimaet er optimalt for at få den gode nattesøvn. Det kan man gøre ved at lufte ud 5-10 minutter hver dag, skifte sengetøj en gang om ugen og købe allergivenlige puder og dyner. Hvis man vil gå den ekstra mil, kan man endda få allergivenlig maling til væggene. Det kan også være rigtig rart at have gardiner der kan lukke lyset ude, til de dage hvor man gerne vil sove længe eller til om sommeren hvor solen står meget tidligt op. 

Telefonen

Det sidste, og måske det vigtigste, element for at skabe de optimale betingelser for den gode nattesøvn, er at lægge telefonen langt væk om natten. Hvis du har brug for en alarm, er det ofte det værd at investere i et vækkeur, så du mindsker distraktioner. Udover at du slapper bedre af inden du falder i søvn, så viser studier også, at din søvn bliver af højere kvalitet. Årsagen er, at der bliver udskilt melatonin i din hjerne op til, at du skal sove, men hvis hjernen bliver holdt vågen af det blå lys umiddelbart inden søvn, så tror den, at den skal være aktiv og udskiller derfor ikke samme mængder melatonin. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*