Sådan sover du godt på rejsen

Sådan sover du godt på rejsen

Dette indhold er sponsoreret.
Der er ingen tvivl om hvor vigtig en god seng er for vores nattesøvn, og du har helt sikkert også en god søvn hjemme hos dig selv, hvis ikke bør du i hvert fald overveje at investere i en.
Omkostningerne ved dårlig søvn er nemlig mange. Find mere information her om, hvad en god seng kan gøre for din nattesøvn.  

Når du er ude at rejse, kan du dog ikke bare lige tage din seng med, men så er der heldigvis andre ting du kan gøre for at få en god nats søvn. Læs videre herunder for at blive klogere.  

Hold fast i rutinerne

Når du tager ud og rejser, så kan alt selvfølgelig ikke være som derhjemme, og med stor sandsynlighed bliver sengetiden også rykket lidt. Der kan dog være stor fordel ved at holde fast i bestemte rutiner.
Plejer du f.eks. at læse en god bog inden du falder i søvn, meditere, tage et bad eller noget helt andet, så hold fast i det.
Vores hjerne genkender nemlig rutiner, og hvis du gør det samme som du plejer inden du skal sove, så indstiller hjernen sig automatisk i et mere søvn-venligt modus. 

Hav din egen pude eller dyne med

Som nævnt kan du selvfølgelig ikke have hele din egen seng med, men når du rejser, kan det dog være en god ide at tage din egen pude eller dyne med. Puderne på hotellerne er ofte ikke af særlig høj kvalitet, og alt efter hvor du rejser hen i verden så er dyner ikke brugt på samme måde som herhjemme i Danmark.
At have dit eget med kan både give tryghed, større komfort og bedre søvn.  

Luk lys og lyde ude

Når du sover i nye omgivelser, så er sindet og hjernen generelt mere observant på fremmede ting. Det kan være mere lys end der plejer at være, eller en masse nye lyde.
Det kan derfor være en fordel at skrue lidt ned for dine sanser, f.eks. ved at have ørepropper med og en sovemaske.

Har du svært ved at sove med ørepropper kan det også hjælpe at afspille noget velkendt musik eller andet “støj” baggrunden, bare det er på en lav volumen.
Helt optimalt er det hvis du har mulighed for at sætte en timer der selv slukker for lyden på det du nu afspiller, når du er faldet i søvn, så du ikke bliver forstyrret i den dybe søvn senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*